image image image image image image image
* * * * * * *

Trufiturism


Este un domeniu care isi propune sa aduca trufa mai aproape de oameni, deoarece, deocamdata, sunt putini cei care stiu sa o foloseasca, desi in Romania ea exista de multa vreme. Trufiturismul isi propune sa imbine placerea de a sta in natura cu posibilitatea de a gasi si culege trufe, si mai apoi de a invata cum acestea se pot consuma in preparate culinare deosebite.

Cine este interesat de acest gen de turism, poate participa la o vanatoare de trufe, iar satisfactia va fi deplina. Recoltarea trufelor se poate face pe parcursul mai multor zile, dandu-va posibilitatea sa descoperiti diferitele tipuri de trufe si conditiile in care ele traiesc. O experienta placuta poate fi si aflarea modului de conlucrare intre om si ciine, si posibilitatea de a vedea cum acesti caini special dresati sunt adevaratii vanatori de trufe.

O zi de vinatoare se poate termina cu o degustare a preparatelor din trufe, de care sigur veti ramine incantati. Trufiturismul se poate practica ca si oferta speciala in cadrul unui sejur petrecut la diferite pensiuni din tara, avand ca scop promovarea si cunoasterea unui alt fel de turism.

Despre Trufe

Trufa este o ciuperca de simbioza (100.000 de specii); este produsul unei asocieri simbiotice intre o parte vegetala si o radacina. Ea apare primavara intre aprilie si iunie. Cind ia nastere, are forma unei cupe minuscule ale carei margini se vor reinchide si vor forma un tubercul al carui interior se va organiza in nervuri sterile si mai apoi in nervuri fertile. 

Acest ansamblu, deja autonom, formeaza corpul trufei de culoare neagra, infasurat intr-o scoarta ornat cu mici negi sau solzi care, pe linga rolul de protectie, contribuie si la respiratia si hranirea tuberculului.

Promo