image image image image image image image
* * * * * * *

Truficultura


Trufa apartine speciilor de ciuperci care au corpul fructifer în pamânt, si care traiesc în relatie simbiotica cu diferite tipuri de arbori. Cultivarea trufei este posibila datorita perfectionarii tehnicilor de inoculare – acestea permit stabilirea artificiala, în conditii de laborator, a legaturii dintre arbore si ciuperca. Experimentele cu puieti micorizati au avut loc mai întâi în Europa, apoi s-au raspândit si s-au bucurat de succes si în alte zone ale lumii.


Despre Trufe

Trufa este o ciuperca de simbioza (100.000 de specii); este produsul unei asocieri simbiotice intre o parte vegetala si o radacina. Ea apare primavara intre aprilie si iunie. Cind ia nastere, are forma unei cupe minuscule ale carei margini se vor reinchide si vor forma un tubercul al carui interior se va organiza in nervuri sterile si mai apoi in nervuri fertile. 

Acest ansamblu, deja autonom, formeaza corpul trufei de culoare neagra, infasurat intr-o scoarta ornat cu mici negi sau solzi care, pe linga rolul de protectie, contribuie si la respiratia si hranirea tuberculului.

Promo